Actie van de week Lees meer
Laatste bestelling: 20 minuten geleden
Prijs
Merken
Diameter flitsparaplu
Toon resultaat
      Lijst Raster Tabel
      Lijst Raster Tabel

Een softbox paraplu of brolly is een variatie op een softbox met de voordelen van een flitsparaplu. Een brolly is dus makkelijk uitklapbaar, terwijl het opzetten van een softbox wat meer tijd en moeite kost. Hierdoor is een brolly makkelijk mee te nemen en is daarom ideaal voor een mobiele fotostudio, terwijl de standaard softboxen toch bedoeld zijn voor een permanente opstelling.

Een softbox paraplu is een combinatie van een flitsparaplu en een softbox. Dit betekent dat het licht door de bolle kant van de paraplu wordt verspreid of juist wordt teruggekaatst, afhankelijk van of het om een diffuusparaplu of een reflectieparaplu gaat. Bij een diffuusparaplu is de bolle kant wit en de platte achterkant zwart en van binnen reflecterend en bij een reflectieparaplu is dat andersom. In beide gevallen zorgt de witte kant ervoor dat het licht wordt verstrooid, wat harde schaduwen voorkomt en in zacht licht resulteert.

Een brolly is normaliter kleiner vergeleken met een standaard studiosoftbox, waardoor je voor grotere objecten en sets beter gebruik kan maken van een standaard softbox, zoals langwerpige vierkante softboxen. Qua effect zijn softbox paraplus het meest te vergelijken met gewone flitsparaplu’s en met octaboxen vanwege de sferische lichtverdeling.

Softbox paraplu’s kunnen in combinatie met zowel studioflitsers als continu studioverlichting worden gebruikt. Maak gebruik van een speedring om diverse merken en maten lichtbronnen toch goed in de softbox te kunnen bevestigen. Bij veel lampstatieven en ophangsystemen zijn houders voor de paraplu's inbegrepen. In onze webshop hebben wij daarnaast een uitgebreide verzameling van klemmen voor verschillende soorten paraplu’s die u eenvoudig aan uw lampstatief kunt bevestigen.

Door de relatief lagere prijzen, betere hanteerbaarheid en laag gewicht zijn softbox paraplu’s een goed alternatief voor de grotere softboxen, met name wanneer je veel op locatie fotografeert. Wij verkopen softbox paraplu’s van de bekende en kwalitatief goede merken Falcon Eyes en Linkstar.

Meer