Actie van de week Lees meer
Laatste bestelling: 8 minuten geleden

Studioflitsers

Studioflitsers zijn essentiële onderdelen van professionele studiofotografie. Studioflitsers hebben als voordeel dat ze grotere objecten optimaal kunnen belichten door goede lichtspreiding. Maar ook voor kleinere onderwerpen en portretten is een studioflitser de beste keuze. U bereikt er veel scherptediepte mee, veel meer dan met een gewone opzetflitser. Studioflitsers zijn een stuk krachtiger en daarom hebben ze ook meer bereik dan de opzetflitsers of de ingebouwde cameraflitsers.

Studioflitsers zijn inzetbaar als hoofdlicht, invullicht en het derde lichtpunt. Ze communiceren met elkaar en met de camera middels de ingebouwde master/slave functie of via losse triggersets. Bij het kiezen van de juiste studioflitser moet u erop letten dat het flitsvermogen voldoende is voor het object dat u fotografeert - hoe groter het object of de compositie, hoe meer vermogen  nodig heeft om het geheel volledig te belichten.

Een ander voordeel ten opzichte van een opzetflitser of een pop-up flitser is de bewegingsvrijheid. U bent vrij om uit diverse hoeken te fotograferen en nieuwe technieken uit te proberen, terwijl u op consistentie in de belichting kunt vertrouwen. U kunt bij ons terecht voor complete flitssets en losse flitsers voor allerlei soorten studiofotografie, productfotografie, macrofotografie en strobist fotografie, zoals standaard studioflitsers, strobist flitsers, ringflitsers en decoratieflitsers.
Flitsers kunnen los worden gebruikt maar ook zeker in combinatie met diverse soorten softboxen, flitsparaplu's, beauty dishes en snoots. Voor meer effect maakt fotograaf gebruik van kleurfilters of relfectieschermen. In combinatie met deze producten zorgt de fotograaf voor een andere soort belichting en verrassende tinten. Om de belichting optimaal in te stellen, kunt u gebruik maken van flitsmeters om zodoende het opvallende licht vanuit de lichtbron te meten.

Behalve de flitsers en flitsersets kunt u bij ons terecht voor de accessoires, zoals reservelampen, triggersets, flitsmeters, kleppen, afstandbedieningen en hotshoes. U vindt in onze webshop diverse soorten flitsers van de populaire merken Electra, Excella, FalconEyes, Linkstar en Marumi.

Draadloze flitsers

Bij gebruik van dit type flitsers gevoed door accu's ben je niet meer afhankelijk van het lichtnet. Op iedere locatie en op ieder tijdstip heb je de draagbare lichtbron binnen handbereik. Dat geeft een voorsprong op de cameragebonden flitsers. Licht opbrengst varieert tussen 100 Ws en 600 Ws. Het aantal flitsen kan variëren afhankelijk van het type flitser en/of het gebruik van de instelverlichting. Bij langere opnames op locatie zijn extra accu’s en generatoren een must, omdat je met name bij minder licht extra vermogen instelt om bevredigend resultaat te bereiken en daardoor kans loopt snel je accu op te maken.

Deze flitsers kunnen los worden  gebruikt, maar ook in combinatie met softboxen, flitsparaplu's en snoots, net als flitsers die aan het lichtnet zijn aangesloten. De fotograaf kan zo beter met het licht spelen en de intensiteit en de richting van het licht bepalen. Terwijl een softbox en een flitsparaplu als diffusors fungeren en het licht verspreiden, zorgt een snoot juist voor de lichtbundeling en daarmee meer accentuering.

Ook in het geval van draadloze flitsers maakt de fotograaf dikwijls gebruik van meerdere lichtbronnen voor hoofdlicht, invullicht en haarlicht. Flitsers kunnen met elkaar verbonden zijn via de ingebouwde master/slave functie of via de triggersets, waarmee de synchrone werking wordt gewaarborgd.
Draadloze flitsers zijn leverbaar in complete sets en ze worden aangevuld met een portable generator, accu lader, autolader, aluminium koffer, radiografische ontstekerset, softscreen en een extra draagtas voor de generator met riem.

Meer